mandag 16. november 2009

VERDT Å VITE OM BARNEFØTTER

Av alle menneker som kommer til verden har 98% av dem sunne føtter, når de er voksen er det bare 40% som fremdeles har sunne føtter.

HOVEDGRUNN er at barneføtter for ofte befinner seg i for små sko.

BARNEFØTTER er myke som gummi, derfor tilpasser de seg også lett for små sko! Dessuten er barns nervesystem ennå ikke så differensiert utviklet at de føler ubehag ved for små sko.
Undersøkelser bekrefter hver gang at nesten ingen barn bruker (har) passende sko. Av og til er skoen faktisk opp til 3 nummer for små! Og det er tross alt nesten 2 cm.

FØLGER er gelenksmerter, forkortede muskler, forstyrrelser i blodgjennom-strømningen samt problematisk bevegelsesapparat.

SUNNE FØTTER trenger sko som passer!
Upassende sko er hovedsaklig grunnen til senere fotskader! En passende sko burde være minst 12mm større enn foten!

UPASSENDE sko kan forårsake sykdom. Man behøver ikke frykte graverende virkning hvis barneføtter kun noen ganger er i for små sko, (i verste fall rød hud, vannblemmer eller vondt i føttene).  Det er først når skoene alltid er for små at det begynner å bli ille(ut over flere utviklingsfaser) og den nødvendige utligningen mangler (gå mye barbent).

BARNEFØTTER vokser i et voldsomt tempo!
Ved barnets første skritt, er føttene bare ca. 11cm lange. Rundt fem år senere er størrelsen allerede ca. 20cm! I løpet av kort tid ”vandrer” føttene faktisk 14 skostørrelser!

ANBEFALING Mål barnet’s sko hver 2. - absolutt maks hver 4. måned, for å være sikker på at skoene fremdeles passer.

STØRRELSE på skoene MÅ kontrolleres regelmessig!

Her noen eksempler på gode sko å begynne med:

Vincent shoes

Dennis_-_Red_330_læreågå_Vincentshoes Dennis_-_Black_329_læreågå_vincetshoes

Skoringen

3219501565_Skoringen 3219501411_Skoringen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar